میوه عناب که آن را به اسم خرمای چینی یا خرمای سرخ هم میشناسند، میوه بومی جنوب آسیا است اما محبوبیت جهانی دارد.
به طوری کلی عناب در طب سنتی طب سردی دارد و باید با مصلحاتی مانند سپستان خورده میشود تا باعث سردی در معده نشود. از نظر طب سنتی، عناب خشک خواص زیر را برای بدن دارد:
کسانی که داروهای مربوط به دیابت مانند انواع قرصها قند خون و انسولین را مصرف میکنند، نباید عناب بخورند.
مطالعات موش نشان می دهد که این ترکیبات به القای خواب کمک می کنند.نوشیدن یک فنجان چای عناب گرم درست قبل از رفتن به رختخواب میتواند خوابی آرام داشته باشد و به درمان بیخوابی کمک کند.
یکی از مهمترین فواید عناب این است که به خاطر فیبر زیادی که دارد به هضم بهتر غذا کمک میکند
عناب حتی در جلوگیری از پوکی استخوان، استحکام استخوانها و آرتروز نیز تاثیر دارد.
عصارههای کنسانتره کربوهیدراتی محلول در آبِ میوههای عناب ازجمله گلوکز، فروکتوز، پلیساکارید پکتین و هِمیسلولز، از طریق کاهش قرار گرفتن مخاط روده در معرض آمونیاک سمی و سایر ترکیبات مضر، در حفظ سلامت روده مؤثر هستند (این تحقیقات در موش هَمستِر انجام شدهاند.)
اما اگر به خوردن عناب علاقه دارید و نمیتوانید آن خواص عناب خشک برای دیابت را ترک کنید، میتوانید برای مصرف آن با پزشک معالج خودتان مشورت نمایید تا به شما بگوید که آیا میتوانید عناب بخورید یا اجازه ندارید.
عناب تازه و خشک هر دو بهسبب ارزش غذاییشان نزد چینیها اهمیت فراوانی دارند.
طبق شواهد تجربی، مصرف مقادیر زیاد عناب ممکن است در موارد نادری باعث خواب آلودگی، اسهال، کاهش اشتها، یبوست، نفخ و بی حالی شود. از این رو قبل از مصرف عناب با پزشک خود مشورت کنید.
عناب را میتوان به شکلهای مختلفی در برنامه غذایی گنجاند. یکی از روشهایی که بسیار پرطرفدار است استفاده از این میوه به شکل دمنوش و چای میباشد.
فیبر موجود در عناب باعث بهبود دستگاه گوارش و هضم غذا میگردد. همچنین ساپونینهای موجود در این میوه نیز باعث بهبود حرکت غذا داخل روده میشود و سرعت و کیفیت جذب غذای شما را به حدقابل توجهی افزایش میدهد.
پس اگر ریزش زیاد مو دارید و میخواهید که آن را رفع کنید، از این ترکیب غافل نشوید.
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *